JongerenKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Nieuwe subsidieregeling voor de bevordering van cultuurparticipatie van jongeren

Zwolle – Het Rijk heeft geld vrijgemaakt om de cultuurparticipatie onder jongeren te bevorderen. De gemeente Zwolle wil hiermee initiatieven ondersteunen die bijdragen aan de actieve cultuurparticipatie van jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Daarom stelt het college van burgemeester en wethouders de subsidieregeling Impuls cultuurparticipatie Jongeren Zwolle 2023 in. Initiatieven en projecten op het gebied van cultuurparticipatie voor en door jongeren kunnen hier aanspraak op doen.

Aanleiding

Jongeren hebben in de coronaperiode veel moeten missen, ook op cultureel vlak. Zo was het lang niet mogelijk om in groepen culturele activiteiten te ondernemen. Dat terwijl cultuurdeelname positieve effecten heeft op ons welzijn. Cultuurparticipatie verbindt jongeren met elkaar en het draagt bij aan hun ontwikkeling.

Doel

De subsidieregeling is specifiek bedoeld voor activiteiten gericht op actieve cultuurparticipatie voor of door jongeren en voor het faciliteren van actieve cultuurparticipatie. De nieuwe subsidieregeling staat open tot en met 30 november aanstaande. Voor de eerste tranche is €284.700,- beschikbaar.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de subsidie op www.zwolle.nl/subsidieloket.

Gerelateerde artikelen

Back to top button