Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Oliebollen voor Stichting Suze

Zwolle – Op 29, 30 en 31 december worden er vanuit Stadshagen kilo’s oliebollen gebakken en verkocht. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Suze. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de geldende Coronamaatregelen.

Stichting Suze

Stichting Suze is voortgekomen uit de actie ‘Kroontjes voor Suze’. Deze actie is in 2020 gestart om door middel van het inzamelen van kroonkurken, een rolstoelbus voor de Zwolse Suze bij elkaar te sparen. Tijdens de zomerperiode werd er 400 tot 450 kilo per week gespaard, maar vanwege de huidige corona-maatregelen wordt deze hoeveelheid nu in een maand nog niet gehaald. Via Stichting Suze worden nu andere acties, waaronder de oliebollenactie, opgezet om toch het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Stichting Suze zet zich niet alleen in voor de naamgever van de stichting, maar ook voor andere kinderen en jongeren met een beperking. Met als doel het leven van kinderen en jongeren wat makkelijker te maken.

Suze

De tweejarige Suze is het zesde kindje van Patrick en Hanneke van Ommen. Hanneke omschrijft Suze als hun wonderkindje, omdat haar komst eigenlijk medisch onmogelijk was na kankerbehandelingen bij Patrick. Tijdens de zwangerschap bleek Suze langzaam te groeien en ontstonden er zorgen over haar gezondheid. Maar er waren niet alleen zorgen rondom Suze, ook Patrick moest opnieuw de strijd aan gaan tegen kanker.

Suze bleek een zeer zeldzame genafwijking, AGO2, te hebben, waardoor ze 24 uur per dag hulp nodig heeft. Iets wat haar ouders met alle liefde doen. Zo krijgt ze sondevoeding, heeft ze last van reflux en kan ze niet zitten, rollen of lopen. De zorg rondom Suze brengt ook veel financiële stress, omdat een groot deel van de zorg die ze nodig heeft, niet wordt vergoed.

Van daaruit ontstond het idee voor Stichting Suze. Om niet alleen Suze en haar gezin te ondersteunen, maar ook andere jonge gezinnen die voor dezelfde moeilijkheden staan een hart onder de riem te steken.

De oliebollen zijn te bestellen via facebook.com/kroontjesvoorSuze. Donaties zijn zeer welkom via NL45 INGB 0007 2812 91 t.b.v Stichting Suze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button