112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Officier eist weer werkstraf voor heling kampioenschaal PEC Zwolle

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep werkstraffen van 30 uur geëist tegen een inmiddels 52-jarige man uit Terwolde en een 50-jarige man uit Apeldoorn.

In de visie van het OM hebben zij zich schuldig gemaakt aan heling van de kampioenschaal van PEC Zwolle eind 2013. Zij hebben de schaal bij zich gehad, terwijl zij wisten dat deze uit diefstal afkomstig was.

De kampioenschaal van PEC Zwolle werd op 19 november 2013 gestolen uit de vitrine in het IJsseldelta-stadion. PEC Zwolle deed aangifte van deze diefstal. Op 22 november 2013 waren in een uitzending van Hart van Nederland de dieven/helers aan het woord. De schaal werd uiteindelijk op 6 december 2013 teruggegeven.

De advocaat-generaal eiste tegen beide mannen een werkstraf van 30 uur. De strafeis is gelijk aan de straf die de rechtbank oplegde aan deze twee verdachten en aan de medeverdachten die niet in hoger beroep zijn gegaan.

Uitspraak op 1 mei.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button