Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

[VIDEO UPDATE] OBS Het Veldboeket kinderen ontbijten met burgemeester

Vanochtend genoten de kinderen van groep 4 van OBS Het Veldboeket van een ontbijtje met burgemeester Meijer. In het bedrijfsrestaurant in het stadhuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Geen hagelslag op tafel maar wel lekkere appelstroop, smeerkaas, melk en gezond bruinbrood.

Voelen aan de ambtsketting

Dat ontbijten was natuurlijk heel erg leuk. Zomaar aan de tafel zitten bij de burgemeester. Even aan de ambtsketting voelen en natuurlijk vragen of de burgemeester zelf ook kinderen heeft. Burgemeester Henk Jan Meijer nam de kinderen na het ontbijt mee naar de raadszaal en vertelde over de grote hamer die hij heel soms wel eens gebruikt. Maar die toch meestal netjes opgeborgen is. Tot slot mochten ze ook nog even in de kamer van de burgemeester zelf rondkijken.

Belang gezond ontbijt

Burgemeester Meijer onderstreept met het ontbijt, net als zo’n 225 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. “Ik vond het een geslaagd ontbijt waar ik met plezier op terug kijk”, aldus burgemeester Meijer. “Het ontbijt is belangrijk om met energie aan de dag te beginnen.

Als ik op deze manier kan bijdragen aan de bewustwording van het belang van een gezond ontbijt, dan doe ik dat graag”.

Make-A-Wish Nederland

Voorafgaand aan het ontbijt betaalde burgemeester Meijer symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie van € 120,- aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland: Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

 

15726041342_872d293d70_z

 

15726058392_69b28ef823_z
15538882339_3866d8e9a7_z
15726301682_971a9d4cbc_z
15726041342_872d293d70_z

 

 

Fotoverslag

Gerelateerde artikelen

Back to top button