Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpaginaZorg & Welzijn

NSGK Cheque 10.000 euro voor Kidscourt en Beweegtuin SVI

Op Eerste Paasdag is voetbalvereniging SVI Zwolle verrast met een mooie cheque voor een toegankelijk Kidscourt en Beweegtuin in sportpark de Siggels. Kinderen met en zonder handicap uit de hele wijk kunnen hier binnenkort samen sporten en spelen.

Met de KidsCourt wil de sportvereniging  de verbinding maken tussen de jeugdleden en kinderen die niet lid (kunnen) zijn van een sportvereniging.

Een KidsCourt is een ‘arena’ met kunstgras die omheind worden met hekken en ballenvangers. Met een afmeting van 32 bij 22 meter is dit KidsCourt uitermate geschikt voor balspelen voor kinderen en gehandicapten. Niet alleen voor de leden, maar juist ook voor kinderen uit de wijk. De KidsCourt wordt een onderdeel van de fitnesstuin.

De cheque werd tijdens de Hanze Trophy uitgereikt voor Ria Slag. Zij is regiocoördinator bij de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Met kennis, goede raad en financiële steun helpen we hen om een zo volwaardig mogelijk leven te kunnen leiden.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button