AlgemeenNieuws uit ZwolleVoorpagina

NS rijdt dinsdag een aangepaste dienstregeling

Zwolle – Er rijden dinsdag minder treinen dan op een gewone werkdag. Omdat er morgen sneeuwval verwacht wordt, nemen NS en ProRail het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan.

Op de meeste plekken in Nederland rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Toch kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Daarom raden NS en ProRail reizigers aan om vlak voor de reis de reisplanner te raadplegen. Reizigers moeten, vooral tijdens de spits, rekening houden met langere reistijden of drukte.

Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen. Daarnaast houdt ProRail extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Ondanks de aangepaste dienstregeling en de extra maatregelen kunnen treinreizigers hinder ondervinden van het weer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen hiervan zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button