Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nooterhof vraagt dringend om reservering budget voor nieuwbouw

Zwolle – Het park de Nooterhof in de wijk Assendorp in Zwolle doet een dringend beroep op de gemeenteraad. Op termijn heeft het park nieuwe huisvesting nodig. Dit voor allerlei natuur- en milieueducatiemogelijkheden. Maar dan moet dat geld er wel zijn vanuit de gemeente. Probleem is alleen dat het erop lijkt dat de gemeente daar geen rekening mee heeft gehouden.

Tijdelijke units tot 2027

Wat is er aan de hand. Het Nooterhof heeft op haar terrein een aantal tijdelijke units staan. Daar worden op dit moment de binnen activiteiten gehouden. Maar de vergunning voor deze tijdelijke units loopt af in 2027. Dus had de stichting Nooterhof een beetje haar hoop gevestigd op het naastgelegen grote Landstede-gebouw. Sonja Paauw, voorzitter van de stichting Nooterhof, zegt er het volgende over:  ‘We hoopten erop dat de relatie met Landstede, die er vanaf 2007 geweest is, zou uitmonden in een definitieve huisvesting in het gebouw dat Landstede wil afstoten. Bijvoorbeeld samen met andere ruimtezoekende organisaties of instellingen die elkaar versterken in hun missie zoals groene en/of culturele organisaties. Dit is tot op heden niet gelukt.’

Landstede gebouw verkocht

Maar inmiddels is Landstede vertrokken en is  het gebouw verkocht aan een andere partij. Het kan dus niet meer voor de Nooterhof aangewend worden. In overleg met de gemeente Zwolle ging de Nooterhof daarop aan de slag met het uitwerken van een nieuwbouwplan.

Geen budget opgenomen

Maar nu blijkt dat er geen geld is gereserveerd door de gemeente voor nieuwe huisvesting in de  recente perspectiefnota en het meerjareninvesteringsprogramma. Voorzitter Sonja Paauw schreef daarom een brandbrief naar de gemeenteraad dat er dringend budget moet worden vrijgemaakt om een duurzaam en innovatief gebouw te realiseren. “Wij vragen u om hier tijdens de bespreking van de perspectiefnota aandacht voor te vragen en een post op te nemen om tot een nieuwe duurzame en innovatieve accommodatie te komen,” aldus Paauw.

De stichting werkt de komende maanden aan een concreet plan voor nieuwbouw samen met het Nooterhof Netwerk (o.a. Milieuraad en KNNV). In september moet, in overleg met de gemeente,  duidelijk zijn hoe groot de investering is zodat dit kan worden meegenomen in de begroting voor 2025.

De tijdelijke units © rtv focus zwolle
Ingang van het Earth Ship in de Nooterhof met links de tijdelijke units en op de achtergrond het gebouw die door Landstede werd gebruikt. © rtv focus zwolle
De tijdelijke units © rtv focus zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren