HandbalNieuws uit ZwolleSport

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle overrompeld door Cabezota

Zwolle – Zaterdag mochten de heren van Zwolle op bezoek komen bij Cabezota. Om negen uur ’s avonds werden de heren dan ook verwacht in Enschede om tegen de nummer drie te spelen. Cabezota is een ploeg waar Zwolle vaker tegen gespeeld heeft en thuis vaak net iets te kort kwam om te kunnen winnen. En waar ze het eerste deel van het seizoen afgesloten hadden met een winst, gingen de heren vandaag ook voor de winst.

Klokslag negen uur klonk het startsignaal van de scheidsrechter. De wedstrijd begon met Cabezota in de aanval en Zwolle in de verdediging. Ondanks een scherp begin van Zwolle wist Cabezota door goed rondspelen een gaatje vrij te krijgen op de hoek en een 1-0 voorsprong te krijgen. Helaas wist Zwolle de eerste aanvallen niet gelijk te scoren en werd de bal vaak naast of op de doelman geschoten. Na de eerste 10 minuten was het dan ook Cabezota die de leiding nam en voor kwam te staan met 9-2. Zwolle wist geen stand te houden tegen de sterke aanvallen van Cabezota. Deels omdat de verdediging van Zwolle dan ook niet stond zoals het normaal staat, als een team.

Na de eerste 10 minuten werd er gewisseld aan de kant van Zwolle en zo kwam Stefan Bult op de middenopbouw te staan. Hij wist er voor zijn team nog wel 4 in te schieten en met een mooi geplaatste bal wist ook Sjouke Attema het net nog te raken. Zo kon Zwolle dan de score weer een beetje bijtrekken tot 13-8. Helaas was dit van korte duur en door fouten in de verdediging van Zwolle en slechte afstandsschoten wist Cabezota weer uit te lopen tot een ruststand van 18-9.

De tweede helft begon, en Zwolle wist zich niet te herpakken. Cabezota walste over de heren van Zwolle heen en Zwolle wist het eerste kwartier maar 2 keer het net te raken. Cabezota daarentegen wist wel de aanvallen af te ronden. Zo liep het team uit naar 33-11, voordat Zwolle weer eens scoorde. Pas vanaf dat moment speelde Zwolle weer een klein beetje het spelletje, zoals zij dat willen spelen. Door nog een aantal break-out situaties en snel midden uit te nemen konden er nog een aantal doelpunten gescoord worden. Helaas was dit natuurlijk te laat. De eindstand werd dan ook 38-18.

Zwolle, vernederd door de nummer 3 in de competitie, zal aankomende week een stapje extra moeten zetten tijdens de trainingen, wil het volgende week zondag 13 januari winnen tegen Quintus. Uit verloren de heren met 15-29, maar de heren gaan hun uiterste best doen om revanche te nemen en de punten in Zwolle te houden.