Nieuws uit ZwolleRadioStudio Stadkamer

Nooit meer Uitgesloten

Ga het gesprek aan met/over LHBTIQ-+

Zwolle – Haar moeder zit in een verzorgingstehuis. En wordt daar behoorlijk genegeerd door de medebewoners. Niet omdat ze zelf zo vervelend of ‘apart’ s, maar vanwege haar dochter Jacqueline. Jacqueline is namelijk een transgender. Altijd al een vrouw, maar geboren in het lichaam van een man. Zover gaat uitsluiting dus!  Zelfs als er in je omgeving iemand lid is van de LHBTQI+ -gemeenschap is, leidt dat tot discriminatie en pestgedrag. Om het onderwerp in ieder geval bespreekbaar te maken is er nu de expositie ‘Nooit meer uitgesloten’. Jacqueline, Heleen en Coby vertelden erover in Studio Stadkamer.

Nooit meer Uitgesloten is een expositie van bijzonder gewone, LHBTIQ+ personen. Diversiteit is in grote delen van de Nederlandse samenleving geaccepteerd, maar niet overal. LHBTIQ+ personen kunnen nog steeds niet altijd en overal zichzelf zijn en in openheid leven. Het komt nog steeds voor dat zij worden uitgesloten. Acceptatie van LHBTIQ+ is nog steeds geen vanzelfsprekendheid. De tentoonstelling “Nooit meer uitgesloten” is een weergave van tien LHBTIQ+ personen die in of uit de omgeving van Zwolle komen. Van de afgebeelde personen is hun levensverhaal opgeschreven en deze is gebundeld in dit boekje. Met de beeldverhalen willen we een inkijkje geven dat iedereen bijzonder kan en mag zijn ook als je ouder wordt. Het boekje en de voorstelling vormen samen de basis voor de expositie “Nooit meer uitgesloten”.

©RTV Focus/ Cobie Uiterwijk

WAAR EN WANNEER TE ZIEN?
De expositie reist langs diverse zorginstellingen en openbare ruimtes waar er aandacht wordt gevraagd voor de oudere LHBTIQ+ gemeenschap. Rondom deze expositie worden ook diverse voorlichtingsmomenten georganiseerd. Kijk op www.wijz.nu/nooitmeeruitgesloten voor meer informatie.

©RTV Focus / Cobie Uiterwijk

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button