Nieuws uit ZwolleVoorpagina

‘Nooit de moed opgeven … het werkt’, een boek vol positiviteit uitgereikt in Zwolle

Door: Chantal Kuipers

Zwolle – “Nooit de moed opgeven, het werkt.” Met deze woorden overhandigde wethouder Monique Schuttenbeld van cultuur het eerste exemplaar van het gelijknamige boek aan de schrijver Lokman Yapar in cocktailbar Dogtails op het Gasthuisplein.

Lokman Yapar kan zijn blijdschap niet op. Het boek is af. Lokman, geboren in Turkije maar vanaf zijn achtste opgegroeid in Nederland, vertelt in deze biografie over het leven met een verlamming. Door een hersenbeschadiging als baby en spierverklevingen is hij grotendeels verlamd. Dankzij zijn goede geheugen was hij is staat zijn levensverhaal te laten optekenen door een andere schrijver. “Ik heb er acht jaar aan gewerkt en ben zo blij en trots dat het boek af is,” zegt een glunderende Lokman.

tekst gaat verder onder de foto

Een indrukwekkend boek

Wethouder Schuttenbeld is onder de indruk van het verhaal en de positiviteit van Lokman “Het is een indrukwekkend boek geworden. Tegenslagen in het leven gelden ook voor andere mensen. De manier hoe jij er mee omgaat is bewonderenswaardig. Ik zal het boek doorgeven binnen het college van burgemeester en wethouders,” zegt de wethouder tegen hem.  Lokman kan vervolgens zijn tranen niet bedwingen en draagt het boek op aan zijn overleden vader en schoonzus.

Lokman Yapar is samen met een buddy van Hart voor Zwolle bezig met het maken van een eigen website. Hierop zal het designwerk dat Lokman maakt en verkoopt te vinden zijn. De website is momenteel nog onder constructie en zal over een paar maanden klaar zijn. Ook zal daarin een verwijzing komen naar zijn eerste boek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button