Natuur & DuurzaamVoorpaginaZorg & Welzijn

Noodverordening Kamperveen ingetrokken

De eerder ingestelde noodverordening in het gebied rondom de pluimveebedrijven bij Kamperveen is ingetrokken. Het gebied is weer toegankelijk.

Bij een pluimveehouderij met 10.000 kippen aan de Leidijk in Kamperveen is op 21 november vogelgriep geconstateerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Onderzoek heeft uitgewezen dat het gaat om de hoogpathogene variant H5N8.

In totaal 3 bedrijven geruimd

Bij een naastgelegen eendenbedrijf aan de Leidijk is ook een H5-variant vastgesteld. Of het hier om een laagpathogene of hoogpathogene variant gaat is nog niet bekend. Nadere analyse door het CVI moet dit nog uitwijzen. Deze twee bedrijven en een derde naastgelegen bedrijf zijn uit voorzorg geruimd. Dit is gebeurd op basis van Europese regels. De ruiming is uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button