Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Noodopvang voor dieren van Zwolse slachtoffers huiselijk geweld

Zwolle – Huisdieren van slachtoffers van huiselijk geweld worden niet meer aan hun lot overgelaten. De Stichting Blijf van mijn Dier heeft van Zwolle budget gekregen om noodopvang te realiseren als een slachtoffer naar een vrouwenopvanglocatie gaat.

Noodopvang via dierenasiel en dierenambulance

Het gaat om noodopvang voor de eerste 48 uur. Vaak ’s avonds, s’nachts of in het weekend. Dan lukt het niet om zo’n huisdier direct bij één van de gastgezinnen te plaatsen waarvan de stichting gebruik maakt. Voor deze crisisopvang gaat de stichting daarom samenwerken met het dierenasiel en de dierenambulance. De opvang, na de eerste periode, door middel van gastgezinnen was in 2014 al geregeld in Zwolle. Deze gastgezinnen, verspreid over heel Nederland, vangen de dieren gedurende de opvangperiode van het slachtoffer op in een liefdevolle en veilige omgeving.

52 weken later hulp zoeken door huisdier

Slachtoffers van huislijk geweld kunnen hun huisdier niet meenemen naar vrouwenopvangcentra. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met huisdieren gemiddeld 52 weken later hulp zoeken dan slachtoffers zonder huisdieren. Het probleem: slachtoffers kunnen hun huisdier vaak niet meenemen, het dier kan nergens opgevangen worden. Daarnaast blijkt dat bij huislijk geweld er vaak ook sprake is van dierenmishandeling.

Blijf van mijn Dier

Blijf van mijn Dier zorgt samen met de hulp van gastgezinnen en een netwerk van dierenartsen en andere specialisten ervoor dat er minder dieren getroffen worden door huiselijk geweld én de slachtoffers eerder hulp zoeken.

 

Blijf van mijn Dier folder

Gerelateerde artikelen

Back to top button