Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Nomineer jouw favoriet voor de Groene Prijs!

Zwolle – In 2019 wordt de Groene Prijs van GroenLinks Zwolle voor de 23e keer uitgereikt. Wie verdient er volgens jou een pluim? Nomineer uiterlijk 4 februari je favoriet, via e-mail: info@groenlinkszwolle.nl.

De Groene Prijs

GroenLinks wil van Zwolle een steeds groenere stad maken. Gelukkig staan we daarin niet alleen. Vele initiatieven in de stad werken hard aan een groene stad. Via de groene prijs zetten we een van hen jaarlijks in het zonnetje. Soms ter aanmoediging, een andere keer voor volhardendheid, dan weer voor bewezen diensten.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een bijzondere manier inzetten op het gebied van natuur en milieu én die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Jan van Dijk

Vorig jaar ging de Groene prijs naar Jan van Dijk als initiator en stimulator van Avifauna. Helaas overleed Jan heel onverwacht korte tijd later. Daarmee verloor onze gemeente een bijzondere man die zich jaren met hart en ziel heeft ingezet voor een natuurvriendelijke gemeente.
Voorgaande winnaars

In 2017 won de Vrije School Michael de prijs voor hun groene schoolplein en in 2016 ging de felbegeerde pluim naar de Beleeftuin van de Vogellanden.

De Groene Prijs is oorspronkelijk ingesteld door De Groenen, afdeling Zwolle en wordt tegenwoordig toegekend door de politieke partij GroenLinks. De Groene Prijs staat sinds 1996 in de officiële lijst van Zwolse prijzen die de gemeente bijhoudt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button