112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nogmaals getuigen van poging tot beroving gezocht

Zwolle – Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot beroving van een 24-jarige man uit Zwolle in de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 januari op de Hortensiastraat in de buurt van de fietstunnel richting Zwolle-Zuid.

Het slachtoffer fietste iets voor middernacht vanuit de Assendorperstraat over de Hortensiastraat in de richting van de tunnel. Uit de Seringenstraat naast de Oude Ambachtschool kwamen drie jongemannen. Nog voor de stoplichten dwong het drietal het slachtoffer tot stoppen en eiste geld. Er ontstond een worsteling tussen het slachtoffer en één van de mannen. Het slachtoffer wist uiteindelijk zijn fiets te pakken. Toen hij weg wilde fietsen kwam hij er achter dat de andere twee mannen zijn fiets hadden vernield. Het slachtoffer is met zijn fiets de fietstunnel in gerend. Hij werd daarbij achtervolgd door in ieder geval twee van de mannen, maar uiteindelijk wist hij ze af te schudden ter hoogte van het woonwagenkampje aan de Van Yrtebelt. Het lachtoffer raakte bij de worsteling gewond aan zijn hoofd.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van het incident op de Hortensiastraat of mensen die het slachtoffer en het onbekende drietal hebben zien rennen in (omgeving van) de tunnel. Het slachtoffer werd in de tunnel gepasseerd door minimaal drie fietsers. Mogelijk dat zij iets gezien hebben. Ook mensen die het drietal voor het incident in de (buurt van de) Seringenstraat hebben gezien worden verzocht om zich te melden bij de recherche van Zwolle.

Signalementen daders

De drie verdachten droegen alle drie spijkerbroeken en donkere jassen. Eén van hen droeg een capuchon over zijn hoofd. Personen die iets gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

Gerelateerde artikelen

Back to top button