KabelkrantNieuws uit ZwollePEC ZwolleSport

Nipt verlies in Rotterdam

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond in Rotterdam een nipte nederlaag geleden. Tegen titelkandidaat Feyenoord werd het 1-0. De Blauwvingers noteerden wel wat kansen, maar wisten geen echte vuist te maken, al had het in het slot van de wedstrijd ook nog zomaar gelijk kunnen worden.

Geen goals

Een hele behoorlijke openingsfase, waarin PEC Zwolle zich niet bepaald verstopte, nam Feyenoord langzaam het initiatief. Toch hoefde PEC Zwolle niet heel veel te vrezen van de Rotterdammers. Het enige schot op doel kwam bovendien van Zwolse zijde, maar Yuta Nakayama schoot uit de draai in de handen van Nick Marsman. De grootste mogelijkheden waren voor Feyenoorders Lucas Pratto en Jens Toornstra. Zeker de schietkans van laatstgenoemde was enorm, maar leverde niet de goal op waar de Rotterdammers zo naar snakten.

Sinisterra

De tweede helft begon Feyenoord met twee nieuwe gezichten. Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps waren de vervangers van Bryan Linssen en Mark Diemers. Dat deed Feyenoord zichtbaar goed, want direct nam het de touwtjes stevig in handen. Het resulteerde in een serie hoekschoppen die Zwolle te boven kwam. Na een aantal kansen voor Lucas Pratto, waar Michael Zetterer met kunst- en vliegwerk nog antwoorden op had, was het de Colombiaan Luis Sinisterra die na 64 minuten de 1-0 voor zijn rekening nam. Een doelpunt dat niet bepaald uit de lucht kwam vallen gezien het spelbeeld.

Debuut Misidjan

Met debutant Virgil Misidjan, Immanuel Pherai en Dean Huiberts probeerde Zwolle het tij te keren. Even leek er ook wel wat in te zitten. Zo schoot Misidjan op het lichaam van Marsman en treuzelde Pherai in kansrijke positie te lang tussen afleggen en zelfs schieten. Aan de andere kant had het ook zomaar 2-0 kunnen staan, maar net als voor rust ontbeerde het Toornstra aan precisie. Daardoor mocht PEC Zwolle blijven hopen op een resultaat en bijna kwam dat er ook toen Pherai voorzette, maar de inglijdende Misidjan net niet bij de bal kon geraken. In de blessuretijd leek een slotoffensief nog even wat op te leveren, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

Zaterdag aanstaande, 16 januari, wacht Fortuna Sittard. Die wedstrijd in het MAC3PARK stadion begint om 20.00 uur.

Feyenoord – PEC Zwolle: 1-0 (0-0).

Toeschouwers: 0

Scheidsrechter: Nijhuis

Gele kaarten:

Opstelling Feyenoord: Marsman, Senesi, Diemers (46′ Haps), Fer (88′ Wehrmann), Berghuis, Linssen (46′ Sinisterra), Malacia, Geertruida, Pratto (75′ Jörgensen), Spajic en Toornstra

Opstelling PEC Zwolle: Zetterer, Van Polen (80′ Leemans), Lam, Nakayama, Paal, Van Duinen (65′ Pherai), Drost (65′ Huiberts), Kersten, Clement (88′ Ghoochannejhad), Reijnders (65′ Misidjan) en Van Wermeskerken.

Scoreverloop:

64′ Sinisterra 1-0

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren