In beeldNieuws in beeldNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuws in beeld: Zwolle zucht onder hitte

Foto's: Peter Denekamp

Zwolle – Met het stijgen van de temperaturen is inmiddels het Nationaal Hitteplan officieel van kracht. Code Oranje is voor de derde achtereenvolgende dag van kracht. Hoe gaan de inwoners van Zwolle hier mee om. Peter Denekamp van RTV Focus Zwolle bracht het voor u in beeld.

Geheel in lijn met nationaal hitteplan denken ze aan andere mensen tijdens dit warme weer.

Foto’s: ©Peter Denekamp

Gratis water

Marloes Louwrink van verhuurmakalaar Domica in de Spoelstraat denkt geheel in lijn van het Nationale Hitteplan aan andere mensen tijdens dit warme weer. Ze staat samen met haar collega buiten om gratis water uit te delen. “In de ochtend is het nog niet zo druk, maar ’s middags wordt er gretig gebruik van gemaakt. We zijn ’s middags drukker met mensen water geven dan met huizen verhuren”, vertelt ze lachend.

Nog meer water

De droogte blijft ook voor de natuur aan. De bomen bij Groot Wezenland, die herplant zijn, na de sloop van het oude ziekenhuis, krijgen al dagenlang grote hoeveelheden extra water. De tractor haalt het water voor de bomen uit de stadsgracht van Zwolle.

Waterpret

Zwollenaren zoeken massaal verkoeling bij de recreatieplassen. ’s Ochtends is het nog te doen, ’s middags is een duik in het water toch echt noodzakelijk om het hoofd koel ter houden. Aan de Milligerplas kun je beachvolleyballen.

 

Werk in de hitte

Buitenwerkers moeten extra opletten. De brandweer heeft het advies gekregen om niet-noodzakelijke fysieke activiteiten te schrappen zoals het sporten en oefenen.  Want na een activiteit in deze weersomstandigheden, ben je als brandweerman veel minder inzetbaar als er daadwerkelijk een incident is.

Aan de Hanzelaan in Zwolle wordt het nieuwe busstation aangelegd. Ondanks de code oranje  en het Nationaal Hitteplan werken ze gewoon door. Het asfalt is 140 graden Celsius. Het heetste plekje van Zwolle.

Postbezorgers die urenlang in de hitte moeten lopen krijgen van alle kanten koel water, drinken en ijsjes aangeboden. De straatbewoners kijken naar ze om.

 

 

 

Meer bekijken
Back to top button
Close