Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe woonbuurt Oosterenk in Zwolle krijgt 532 woningen

Zwolle – Er zijn plannen voor een nieuwe woonbuurt binnen het kantorenpark de Oosterenk in Zwolle. Achter en naast het terrein van ziekenhuis Isala moeten in totaal 532 woningen komen. Deels op de voormalige waterschapslocatie (dit wordt de Stadsrand genoemd) en deels op plekken waar nu nog kantoorgebouwen staan (dit wordt de Kop van de Boulevard genoemd).  De gemeente wil tot 2030 minimaal 10.000 nieuwe woningen bouwen. De Oosterenk is één van de zes belangrijke gebieden hiervoor.

Impressie Centrumgebied Oosterenk | Bron: KCAP/Coalitie Centrumgebied Oosterenk

Woningtypes

In totaal komen er in Oosterenk 532 woningen, verdeeld over verschillende types. Het gaat om 327 appartementen en 205 stadswoningen. Minimaal 20% van de woningen wordt sociale huur en blijft dat minstens 25 jaar. Een groot deel van de woningen zal middenhuur zijn.

Locatie Stadsrand met 205 stadswoningen © rtv focus zwolle

Winkels

Ook krijgt de nieuwe buurt voorzieningen. Zo moet er een kleine buurtsupermarkt komen, kleinschalige detailhandel en gemakswinkels en  maatschappelijke- en zorg gerelateerde voorzieningen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een apotheek en een fysiotherapeut. Deze voorzieningen zul je straks vinden bij de Kop van de Boulevard, wat het centrum van de wijk wordt.

De nieuwe wijk krijgt ook verschillende groene ruimtes. Er komt een uitgebreide wandelnetwerk en een noord-zuid-fietsroute, waardoor wandelen en fietsen aantrekkelijk moet worden voor de bewoners .

Locatie Kop van de Boulevard met appartementen en voorzieningen © rtv focus zwolle

 

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan voor de ruimtelijke ontwikkeling goedgekeurd en naar de gemeenteraad gestuurd. De volgende stap is dat de ontwikkelaars het plan verder uitwerken tot een bouwplan met architecten en een plan voor de openbare ruimte. Ook in de volgende fase kunnen geïnteresseerden en betrokkenen meedenken. Tegelijkertijd wordt er een wijziging in het Omgevingsplan voorbereid voor zowel de Stadsrand als de Kop van de Boulevard.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren