Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe wijk langs spoorbaan Nieuw Ittersum Zwolle

Zwolle – Er komt een compleet nieuw wijkje in Nieuw Ittersum (Zwolle-Zuid). Op het terrein waar nu de boerderij van de familie Damman staat aan de Nieuwe Deventerweg 24, komen 56 nieuwbouwwoningen. De boerderij en het bijbehorende erf is aangekocht door Nijhuis. Het plan is inmiddels de welstandcommissie gepasseerd en via de website www.zuiverzuid.nl stromen de aanmeldingen voor één van de nieuwbouwwoningen binnen. Er zijn al meer dan honderd belangstellenden.

Op de plek van het erf worden verschillende type woningen gebouwd in de prijsklasse van € 220.000,- tot € 450.000,-. Er komt een appartementencomplex met acht seniorenwoningen, twee senioren woonhuizen, 25 starterswoningen, acht twee onder-één-kap woningen, twaalf grote gezinswoningen en één grote, vrijstaande villa. Een mix van verschillende woonhuizen dus. En met op de binnenplaats ruimte voor een speelplaats.

De boerderij op het erf gaat tegen de vlakte, de nieuwbouwhuizen die ervoor in de plaats komen zijn klaar voor de moderne tijd. Het wijkje zal met de rug naar de spoorlijn worden gebouwd, waar de trein uit Deventer langskomt. Er komt een geluidswal, de tuinen en binnenplaats staan gericht op de Nieuwe Deventerweg, ter hoogte van Chinees restaurant Sing Long.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button