Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe weg maakt Breecamp-Oost Stadshagen makkelijker toegankelijk

Zwolle – De wijk Breecamp-Oost in Stadshagen (Zwolle) krijgt versneld een tweede ontsluitingsweg. Die extra route zorgt ervoor dat verkeer sneller de nieuwe buurt in en uit komt, en dat de bestaande weg minder druk is. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben besloten tot de versnelde aanleg. De nieuwe infrastructuur kan begin volgend jaar klaar zijn.

De nieuwe ontsluiting van Breecamp-Oost sluit aan op de rotonde die nu al in de Milligerlaan ligt. Het besluit tot versnelde aanleg is genomen na overleg van de gemeente met bewoners en de directeuren van de brede school in dit gebied. Onder meer de groei van de nieuwe brede school (De Boxem en de Paperclip) leidt naar verwachting tot meer autoverkeer, waardoor een extra ontsluiting van de buurt nodig is.

 

Breecamp-Oost-weg-totaal
Rode weg is de nieuwe aansluiting. Paarse weg is de bestaande aansluiting.

Voordelen

De versnelde ontsluiting van de nieuwe buurt heeft meer voordelen. Het bouwverkeer kan van de nieuwe route gebruik maken, waardoor bewoners- en bouwverkeer in Breecamp-Oost beter gescheiden wordt. Ook voor nood- en hulpdiensten is een extra route gunstig.

Extra veel groen

Breecamp-Oost, de jongste buurt van Stadshagen, krijgt steeds meer vorm. Met een aantrekkende woningmarkt wil de gemeente deze buurt nu snel afbouwen en definitief inrichten. Er is gekozen voor extra veel groen en recreatieve routes rondom de wijk. Bewoners kunnen hierdoor straks letterlijk recreëren in hun eigen wijk. En de natuur – met Milligerplas en Mastenbroekerpolder – ligt binnen handbereik. De nabijheid van veel voorzieningen voor sporten, bewegen, gezondheid, onderwijs en kinderopvang maakt het wonen op deze plek erg comfortabel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button