Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe wandelroute app gaat archeologisch kijkje geven in binnenstad Zwolle

Zwolle – Zwolle krijgt begin juli een nieuwe app met de naam (on)Zichtbaar Zwolle. De smartphone applicatie is ter ondersteuning van de nieuwe wandelroute (on)Zichtbaar Zwolle welke langs 15 historische locaties in de binnenstad leidt. Met unieke locatievideo’s kan de bezoeker de  vaak verrassende en onzichtbare kant van Zwolle ontdekken.

Veel archeologisch onderzoek

Dankzij archeologisch en bouwhistorisch onderzoek weten we steeds meer over het bestaan van Zwolle, en hoe het is uitgegroeid tot de dynamische en levendige binnenstad die we nu kennen. Er zijn de afgelopen tijd veel ontdekkingen gedaan die het beeld over de historie van Zwolle steeds verder verrijken. Alleen niet alle ontdekkingen zijn direct zichtbaar. Veel informatie en ontdekkingen gaan schuil onder de grond, achter de karakteristieke gevels of onder eeuwenoude kapconstructies. De app moet de bezoeker op een interactieve wijze een kijkje in de historie van Zwolle geven.

(on)Zichtbaar Zwolle is de nieuwste app op dit gebied. Zwolle kent al een app voor de Koninklijke Wandelroute door de stad en een fietsapp voor het Rondje Zwolle.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button