Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe veerpont bij IJsselcentrale gaat zwaar materieel vervoeren

Sinds vrijdagmorgen ligt er een veerpont aangemeerd bij de nieuwe laadwal bij de IJsselcentrale. 

De veerpont zal worden ingezet om via de IJsselcentrale in Zwolle, materialen en materieel aan te voeren voor de aanleg van onder meer de dijken van de hoogwatergeul in Veessen-Wapenveld. Het Waterschap Vallei-Veluwe legt hier een hoogwatergeul aan i.h.k.v. Ruimte voor de Rivier. 

Twee weken geleden is gestart met de asfaltering van een weg die loopt vanaf de IJsselcentraleweg in Zwolle Zuid tot aan de uitlaat van de centrale (Kolenhaven).  Ook is het hekwerk dat zich boven de uitlaat bevond verwijderd en zijn twee aanmeerpalen in het water geplaatst. De vaargeul is gecontroleerd door duikers. De aanvoer van het materiaal zal gaan via de IJsselcentraleweg en de Dr. Feldmannweg.

Aan de andere kant van de IJssel is ook een laad- en loswal bij Marle (ter hoogte van Herxen).

 

 

 

 

Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld De laatste eeuwen hebben de rivieren steeds minder ruimte gekregen. Ze liggen ingeklemd tussen hogere dijken en daarachter wonen meer mensen. Door de bodemdaling ligt het land achter de dijken lager. De rivieren moeten meer water verwerken omdat het vaker en harder regent. Bij een dijkdoorbraak zijn 4 miljoen Nederlanders in gevaar. De regering neemt maatregelen om het rivierengebied te beschermen tegen overstromingen. Op meer dan 30 plaatsen krijgen de rivieren meer ruimte. Deze maatregelen samen vormen het Programma Ruimte voor de Rivier. De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld is één van die maatregelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button