Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe treinmachinisten opleiding geeft les op NS locatie Zwolle

Zwolle / Almelo – Vanaf het schooljaar 2016-2017 start ROC van Twente met de nieuwe mbo-opleiding Machinist railvervoer. Samen met de NS leidt het ROC vanaf augustus 2016 nieuwe treinmachinisten op vanuit Almelo. Eén dag per week worden praktijkgerichte lessen gegeven op de NS-leslocatie in Zwolle.

De laatste jaren is het gebruik van het railvervoer enorm toegenomen. Bovendien is er onder de machinisten sprake van toenemende vergrijzing. Er is dus volop werk en vervoersbedrijven zijn hard op zoek naar nieuwe medewerkers. Met het aanbieden van deze opleiding speelt het ROC hier op in.

Machinist railvervoer

De mbo-opleiding Machinist railvervoer is een 2-jarige BOL-opleiding op niveau 3 en is bestemd voor stressbestendige, waakzame, zelfstandige en dienstverlenende studenten met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

ROC opleiding Treinmachinist
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button