HandbalSport

Nieuwe trainers voor Travelbags HV Zwolle

De afgelopen weken zijn de meeste trainersposities voor het komende seizoen ingevuld. Met de nieuwe trainers Frans Ruth voor de heren en Marco Askamp als hoofd jeugd is de nieuwe vereniging klaar voor het eerste seizoen onder de naam Travelbags HV Zwolle!

Al in een eerder stadium werd het contract met Lambert Bouwman verlengd met 1 jaar, met daarbij de intentie om meerdere jaren met elkaar verder te gaan. Lambert blijft het dames 1 team coachen. Onder de leiding van Lambert zijn er de afgelopen jaren al flinke stappen gezet in een verdere “professionalisering” van het handbal in Zwolle. Tevens zal hij ook volgend seizoen dames 2 trainen en is hij verantwoordelijk voor de senioren afdeling binnen onze vereniging.

Frans Ruth, woonachtig in Heino, gaat het komende seizoen de heren trainen en is coach van het heren 1 team. Tevens zal Frans samen met Erwin van der Meij het jongens C team gaan trainen. Frans Ruth is geen onbekende voor degenen die al langer in het Zwolse handbal rondlopen. Als speler was hij lid van zowel SV Zwolle en SV Tyfoon. Later is hij trainer geweest bij de dames van SV Zwolle, heren Tyfoon en bij Heino de jeugd.

Met Marco Askamp hebben we de gewenste persoon in huis, die de vereniging gaat helpen in de verdere ontwikkeling van het jeugdhandbal. Marco gaat een technisch beleidsplan voor de jeugd schrijven, waarmee we onze eigen trainers verder helpen ontwikkelen/opleiden. Marco is woonachtig in Raalte. Daar liggen ook zijn handbal roots. Als speler en later als lid van het technisch kader en de schrijver van het jeugdplan.

Daarnaast zijn er, op 2 teams na, alle overige trainersposities reeds ingevuld. Als bestuur zijn we hier ontzettend blij mee en geeft maar weer de betrokkenheid van onze leden aan!

hvzwollehandbal

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button