Nieuws uit ZwolleSport

Nieuwe sport- en beweegclub voor kinderen

Zwolle – Vaak kiezen kinderen op jonge leeftijd één sport. Dat terwijl juist het uitproberen van meerdere sport- en beweegactiviteiten heel belangrijk is voor de lichamelijke, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. Samen met de sportopleidingen van Hogeschool Windesheim organiseert On Campus een nieuwe sport- en beweegclub voor kinderen van ongeveer 8-10 jaar genaamd Multiplay.

Wat is Multiplay?

Multiplay is een sport- en beweegclub waar kinderen spelenderwijs ontdekken welke sporten ze leuk vinden en wat ze goed kunnen. Ze maken wekelijks kennis met nieuwe sport-, spel- en beweegactiviteiten. Plezier in het spelen en bewegen met leeftijdsgenoten staat centraal. Multiplay is een samenwerking tussen de sportopleidingen van Windesheim en On Campus. Calo-docenten en sportinstructeurs ontwikkelen samen het programma. Ervaren studenten begeleiden de activiteiten.

Spelend sporten

Omdat Multiplay gericht is op het spelenderwijs leren van coördinatieve vaardigheden en een brede motorische ontwikkeling, is het een goede aanvulling op het sporten bij een reguliere sportvereniging en de gymlessen op de basisschool. Voorbeelden van Multiplay-activiteiten zijn tjoekbal, trefbal, klimmen in het wandrek, springen in de trampoline, bal- en racketspelen.

AH Sportactie

Met de AH Sportactie kunnen kinderen gratis kennismaken met Multiplay. Van 4 tot en met 24 september ontvangen klanten van Albert Heijn bij iedere tien euro aan boodschappen een AH Sportzegel. Een volle spaarkaart (tien zegels) geeft toegang tot vijf keer gratis sporten.

Praktische info

Multiplay is iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur of van 11.00 tot 12.00 uur. De eerstvolgende periode is van 17 september tot en met 17 december 2017 (13 lessen, de eerste zondag van de herfstvakantie is er geen les). De kosten bedragen €65,- per kind per periode, of €5 per les.

Gerelateerde artikelen

Back to top button