Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Nieuwe spectaculaire sport komt naar Zwolle, Padel

Zwolle- Zwolle krijgt in juli een nieuwe sportaccommodatie waarop de Padel sport gespeeld gaat worden. Naast de nieuwe BasicFit vestiging aan de Middelweg start Marc Beunk (55) met 2 buitenbanen.

“Padel is na voetbal de 2e sport in Spanje met een krappe 5 miljoen spelers tussen de 8 en 80 jaar. Het is de snelst groeiende racktetsport ter wereld en neemt ook in ons land een enorme vlucht. Er zijn inmiddels rond de 50 locaties in Nederland waar men de sport kan spelen. Op dit moment moet men naar Nijkerk of Enschede, dichterbij zijn ze nog niet te vinden’, aldus Marc Beunk.

Padell Zwolle

Padel is spectaculair en heeft een grote fun-factor. Doordat de glazen wanden onderdeel van het spel zijn, is er veel meer dynamiek in het spel en is geen rally hetzelfde. Omdat je dicht tegenover elkaar staat is er ook meer sociale interactie dan bij tennis. En dit wordt gewaardeerd.

Om goed te kunnen tennissen moet je beschikken over een goede techniek, een sterk uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Het is niet eenvoudig alle slagen, zoals service en backhand, goed onder de knie te krijgen. Bij Padel is dit een stuk eenvoudiger: de banen zijn kleiner en het gebruik van de wanden maakt het eenvoudiger om de bal naar de overkant te krijgen. Er hoeven minder afstanden te worden afgelegd en goed voetenwerk en een goede techniek zijn hierdoor minder bepalend voor het spelniveau.

Padel Zwolle

“Ik twijfel er niet aan, gezien de enorme opmars van de Padel sport nationaal en internationaal, dat PadelZwolle binnen een jaar met minimaal 2 teams gaat deelnemen aan de landelijk competitie. Heel veel (ex)tennissers, die eenmaal een uurtje Padel hebben gespeeld, gaan om en hangen hun tennisracket aan de wilgen. De jeugd verkiest Padel snel boven een andere racketsport, omdat het zo snel goed aan te leren valt en net zo interactief en spectaculair is als de games die ze spelen op hun spelcomputers.

Marc Beunk: “Gezien het feit dat Padel de perfecte opstap is om niet alleen een goede Padel maar ook tennisspeler te worden, voorzie ik dat mede gezien mijn achtergrond als tennisleraar en gediplomeerd Padel trainer er binnen een aantal jaren een Zwollenaar Nederlands kampioen Padel kan worden”.

Website Padel Zwolle Twitter
Marc Beunk te midden van de de heren van Padelbouw b.v. die de opbouw van Padel banen gaan verzorgen op de sportaccommodatie aan de Middelweg.
Marc Beunk te midden van de de heren van Padelbouw b.v. die de opbouw van Padel banen gaan verzorgen op de sportaccommodatie aan de Middelweg.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button