112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe snelle surveillancewagen gespot bij politiebureau Koggelaan

Zwolle – Dinsdagochtend was er een glimp op te vangen van de nieuwe Mercedes-Benz politiewagen bij het politiebureau aan de Koggelaan.

Mercedes B-klasse

De Mercedes B-klasse vervangt op den duur de huidige Volkswagen Touran surveillancewagen. De politie schaft 1250 van deze snelle en robuuste auto’s aan. ‘De auto heeft veel grip op de weg en genoeg power voor achtervolgingen en prio-1-ritten’, vertelt testrijder Ronald Jaspers Focks van basisteam De Bilt/Eemdal/Soest Eenheid Midden-Nederland. ‘De aangepaste vering zorgt voor voldoende afstand tussen de weg en de bodem van de auto. Zo kan met hoge snelheid over drempels worden gereden. Om sneller in en uit te kunnen stappen is de gordelhouder verlengd. De auto is ruim zat om met zijn tweeën goed voorin te zitten en al je spullen kwijt te kunnen. Je kunt er goed arrestanten in vervoeren en de kofferbak is ruim genoeg om alle goederen mee te nemen die we dagelijks nodig hebben.’

Trainen met de nieuwe auto.

Sinds 2011 is het verplicht voor alle agenten elke 3 jaar een rijtraining te doen. Behalve met de Volkswagen Touran trainen de Zwolse agenten tijdens de verplichte training inmiddels ook al met de nieuwe Mercedes-Benz.

Gerelateerde artikelen

Back to top button