EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe sfeerverlichting geeft warme gloed aan Zwolse binnenstad

Lichtobjecten worden ieder jaar uitgebreid

Zwolle – De Zwolse binnenstad is goed voorbereid op de komende feestdagen. In opdracht van het ZwolleFonds  is compleet nieuwe sfeerverlichting opgehangen. De bezoekers van de binnenstad moet het de afgelopen dagen zijn opgevallen;  naast de werkzaamheden om de lichtjes op te hangen werd ook direct de sfeerverlichting nieuwe stijl zichtbaar.

Straten en buurten hebben eigen uitstraling

De verschillende straten en buurten in de binnenstad zijn door sfeervolle verlichting met elkaar verbonden, maar hebben ook ieder een eigen uitstraling gekregen. Zo zijn de lantaarns aan de Thorbeckegracht en in het Spinhuiskwartier versiert met prachtige sterren en heeft de Luttekestraat naast lampjes ook gouden ‘bollen’ gekregen. Ook veel bomen in de binnenstad zijn verlicht. Bijvoorbeeld op de Melkmarkt en het Grote Kerkplein.

Reeën voor het stadhuis

Om de magische sfeer compleet te maken komen er op verschillende plekken nog opvallende lichtobjecten. Dit jaar wordt gestart met 2 plekken. Zo komen er op het bordes van het stadhuis aan het Grote Kerkplein twee sfeervol verlichte reeën te staan. Het ZwolleFonds wil het aantal lichtobjecten ieder jaar gestaag uitbreiden zodat er een mooie lichtroute ontstaat in de stad. De geleidelijke opbouw van de lichtobjecten heeft te maken met budget.

Alle straten ondernemers ZwolleFonds

In tegenstelling tot eerdere jaren is de sfeerverlichting nu opgehangen in  alle straten waar ondernemers van het ZwolleFonds zijn gevestigd. Het gebied waar de sfeerverlichting hangt is dan ook twee keer zo groot als in voorgaande jaren.

De duurzame LED-verlichting zal tot eind januari blijven hangen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button