Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe regenboogvlag voor LHBTI+ wappert bij het provinciehuis in Zwolle

Zwolle – Het is vandaag, maandag 12 mei, de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. Daarom werd maandagochtend door Commissaris van de Koning Andries Heidema en mr. Senior Pride Ralph Kleinbussink, de nieuwe LHBTI+ vlag gehesen bij het provinciehuis in Zwolle.

De vlag heeft vijf nieuwe kleuren en staat voor meer inclusiviteit. Naast de inmiddels bekende regenboogkleuren zijn op de vlag ook de kleuren van de transgenders vertegenwoordigd. Het lichtblauw staat voor jongens, het roze voor meisjes en het wit voor mensen die overgaan, geen geslacht hebben of genderneutraal zijn. De zwarte en bruine streep zijn toegevoegd om zwarte LHBT+’ers en LHBT+’ers van kleur te vertegenwoordigen.

Jaarlijks wordt op 17 mei door de LHBTI+-organisaties aandacht gevraagd voor discriminatie, sociale onwenselijkheid en geweld op grond van seksuele oriëntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Dat dat nog steeds nodig is blijkt wel uit de cijfers; de situatie van LHBTI+-personen is vandaag de dag zeer zorgwekkend. In 2019 voelde 43% van de LHBTI+-personen in de Europese Unie zich gediscrimineerd, tegenover 37% in 2012 (bron : Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten).

De nieuwe regenboogvlag is ook aan de gemeente Zwolle uitgereikt.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button