112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegio

Nieuwe portofoons voor de brandweer

Zwolle – Vanaf april worden de eerste nieuwe portofoons geleverd voor de brandweer in de Veiligheidsregio IJsselland. De portofoons worden gebruikt voor zowel de directe communicatie tussen de manschappen en bevelvoerders als de communicatie tussen de bevelvoerder en de meldkamer. Ook de Veiligheidsregio’s Kennemerland en Noord-Holland Noord krijgen deze nieuwe portofoons. Het gaat in totaal om 2.300 portofoons.

Nauwkeurig

Vorig jaar is gestart met de aanbesteding van de C2000 portofoons, waarvoor een projectgroep werd aangesteld die het proces nauwkeurig begeleidde. Zo zijn alle aanbiedingen beoordeeld op de eisen en zijn gebruikerstesten uitgevoerd. De aanbiedingen zijn bovendien ook nog door een derde onafhankelijke partij getest. De totale beoordeling op basis van beste prijs-kwaliteitverhouding heeft geresulteerd in levering van portofoons van de merken Sepura en Motorola.

“We praten niet alleen over veel geld, maar ook over een belangrijk instrument voor veilig brandweeroptreden. Dat vraagt zorgvuldigheid en professionaliteit. Door gebruik te maken van de landelijke expertise van het Instituut Fysieke Veiligheid en de projectgroep is ook deze aanbesteding succesvol afgerond en daar ben ik ontzettend trots op,” zegt Diemer Kransen, voorzitter van de projectgroep

Gerelateerde artikelen

Back to top button