KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Nieuwe online cultuurtool voor Zwols basisonderwijs

Zwolle – De Zwolse basisscholen kunnen vanaf vandaag gratis gebruik maken van de digitale scheurkalender Zwolle. Kinderen uit groep 5 t/m 8 kunnen samen met hun leerkracht meer leren over cultuur in Zwolle. De digitale scheurkalender is een landelijke, prijswinnende online cultuurtool die nu ook gevuld is met Zwolse items.

Vanuit het klaslokaal kennis opdoen over Zwolle, bijvoorbeeld over De Glazen Engel, de Sassenpoort, de Wolk op de Fundatie, de Hanzeboog, de IJssel en nog meer. Wethouder Monique Schuttenbeld mocht het zelf ervaren. Afgelopen vrijdag gaf ze het startsein voor de Digitale Scheurkalender Zwolle op basisschool de Toonladder. Samen met de leerkracht en de kinderen ging ze aan de slag. Zonder speciale voorkennis, maar met nieuwsgierigheid en een open blik. Via de digibordlessen leren kinderen met andere ogen naar de stad te kijken. Kunst en cultuur komt zo dichterbij kinderen.

Karin Visscher, adviseur cultuureducatie bij Stadkamer “We hebben de Digitale Scheurkalender in verschillende klassen getest. Het mooiste compliment tot nu toe? Een jongen die de Glazen Engel in het centrum herkende toen hij daar met zijn ouders langsliep. De jongen kon zijn ouders meer vertellen over het beeld. Wat je in de klas opsteekt, neem je ook mee naar huis en kinderen kunnen het enthousiasme over kunst en cultuur overbrengen op hun ouders. De Digitale Scheurkalender is dan ook een makkelijke en online tool die goed aansluit bij kinderen.”

De digitale scheurkalender is een initiatief van Stadkamer en ontwikkeld met onder andere educatoren Simone van der Meulen en Jolan van de Waeter.

Gerelateerde artikelen

Back to top button