Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe namen Koninklijk Festival in Zwolle

Zwolle – Poppodium Hedon maakt vandaag bekend dat de bands Bewilder, STUFF. en het Zwolse The Cool Quest zijn toegevoegd aan het programma van het Koninklijke festival in Zwolle. Het festival op het Broerenkerkplein maakt onderdeel uit van de route die de Koninklijke familie aflegt tijdens haar bezoek aan Zwolle op Koningsdag 27 april.

Eerder werd al bevestigd dat Typhoon & Friends, Dazzled Sticks en Causes op het festival komen spelen en met deze laatste toevoegingen is de line-up nu rond. Bewilder, de nieuwe band rondom Maurits Westerik (GEM), maakt kwaliteitspop / rock en is live een ware muzieksensatie te noemen. STUFF. is een vijfkoppige liveband uit Belgi√ę die furore maakt met hun genreoverstijgende futuristische jazzfunk, waarmee ze bijvoorbeeld Best Kept Secret in extase brachten. The Cool Quest uit Zwolle had afgelopen zomer haar doorbraak dankzij het nummer ‚ÄėShine‚Äô. De band werd daarnaast uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en won een Radio 6 award voor ‚Äėbeste groep‚Äô.

Het project van de jongeren van de Fakkelteit is momenteel volop in voorbereiding. Samen met het Britten Jeugd Strijkorkest wordt een speciaal nummer gearrangeerd wat ten gehore wordt gebracht aan het begin van de koninklijke route. Het nummer is gebaseerd op een door Typhoon geschreven muzikaal en inhoudelijk thema. Typhoon zal het thema ook verwerken in zijn concert op koningsdag.

De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn en Hedon, waarbij jongeren onder begeleiding van o.a. Rico (Opgezwolle) aan de slag kunnen met hiphop / rap. Presentatie van het festival ligt in handen van de ambitieuze Zwollenaar Boudewijn Koops. Meer informatie over Koningsdag in Zwolle is te vinden op koningsdag.zwolle.nl. Voor informatie over de festiviteiten op het Broerenkerkplein kan je ook terecht op de website van Hedon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button