EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Nieuwe locatie Kringloop Veerallee niet persé in centrum

Zwolle – Uit ambtelijke gesprekken met de Stichting Kringloop Zwolle en de nieuwe eigenaar van de locatie Nieuwe Veerallee blijkt dat er enige alternatieve locaties genoemd zijn voor de kringloopwinkel. Het college van burgemeester en wethouders in Zwolle heeft er niet persé belang bij om een locatie in het centrum te vinden, volgens een nota van wethouder René de Heer. Dit omdat er in en rond het centrum al meerdere kringloopwinkels zijn. Wel vindt hij kringloopwinkels van grote waarde in de stad.

Er zijn nu zo’n twintig kringloopwinkels, waarbij de SKZ een bijzondere positie inneemt. Zij dragen bij aan de circulariteit in de stad. SKZ werkt ook, met anderen, samen in Waarde-Ring, het circulair ambachtscentrum.

Inzameling blijft

De Stichting Kringloop Zwolle heeft een overeenkomst via ROVA met de gemeente om al het ‘goedzooi’ dat wordt aangeboden in te zamelen. Binnen het kader van de Waarde-Ring zijn er specifieke afspraken gemaakt over de inzameling van goedzooi, verwerking van afvalstromen en de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Voor wat betreft de brengvoorziening van de kringloopwinkel zoekt de gemeente in samenwerking met de kringloopwinkel naar andere mogelijkheden. Hierover informeert de wethouder de gemeenteraad nog. Het blijft wel een zelfstandige onderneming die zelf voor haar bedrijfspanden dient te zorgen. De gemeente geeft hen hierbij geen ‘status aparte’. Ze denkt overigens wel mee over mogelijke alternatieven en draagt contacten aan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button