EconomieNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Nieuwe kringloopwinkel Déjà Vu voor Red een Kind in Zwolle

Zwolle – Zaterdag 2 juni is in Zwolle de officiële opening van de eerste kringloopwinkel voor Red een Kind: Déjà Vu. Op het bedrijventerrein de Marslanden, aan de George Stephensonstraat 9, opende kringloopwinkel Déjà Vu onlangs al voor een soft-start haar deuren voor de inbreng én de verkoop van tweedehands goederen. Déjà Vu verkoopt huisraad, boeken, kleding, speelgoed en klein meubilair.

Vrijwilligers

De winkel is opgericht door een stichting en de medewerkers zijn allemaal vrijwilligers. De opbrengst is in zijn geheel bestemd voor de projecten van Red een Kind. Namens het winkelbestuur vertelt Hank Oomkes: ‘We vinden het belangrijk dat de sfeer positief en enthousiast is. We werken hier omdat we graag iets willen doen voor kinderen in armoede, én omdat we dit ook ontzettend leuk vinden om te doen. We merken dat het publiek dat ook vindt. Er komen mooie spullen binnen, en dat zie je terug in de winkel. Zelf vinden we dat we de mooiste kringloopwinkel van Zwolle en omgeving hebben.”

 

Voor kinderen in armoede

Andries Schuttinga, directeur van Red een Kind, is erg blij met het initiatief. “We merken het elke dag weer: veel mensen in Nederland willen graag iets doen voor kinderen in armoede. Natuurlijk zijn we erg blij met elke gift voor dit werk. Het is ontzettend mooi om te zien dat mensen zich ook op een andere manier willen en kunnen inzetten om kinderen te helpen. In een mum van tijd gaven zich tientallen mensen op om vrijwillig te helpen in de kringloopwinkel, om zo het werk van Red een Kind te steunen. Ik ben echt onder de indruk van de inzet van deze mensen en heel dankbaar voor hun bijdrage.”
Red een Kind is een christelijke organisatie, die toekomst geeft aan kinderen in armoede in tien landen.

Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend

Déjà Vu is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Donderdagavond is het ook koopavond in de kringloopwinkel. De ingang bevindt zich vlak achter de Praxis en de Karwei. Inbreng van spullen kan tijdens de openingstijden aan de achterzijde van het pand.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close