112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe kleding voor natuurbrandbestrijders regio IJsselland

De leden van de Handcrew Overijssel, specialisten op het gebied van natuurbrandbestrijding,  krijgen op 3 februari officieel nieuwe uitrukkleding. De pakken zijn speciaal ontwikkeld om te kunnen gebruiken bij natuurbrand. De reguliere uitrukkleding is niet de meest geschikte kleding voor natuurbrandbestrijding. Tijdens de uitreiking wordt ook het logo van de Handcrew gepresenteerd.

In 2013 zijn 69 brandweermensen van IJsselland (waaronder Zwolle) en Twente opgeleid tot Handcrew Overijssel.  Het zijn specialisten op het gebied van natuurbrandbestrijding. De Handcrew maakt gebruik van gereedschappen uit de natuurbrandbestrijdingscontainer en is in heel Nederland inzetbaar. In 2014 werd de eenheid bijvoorbeeld ingezet bij twee grote natuurbranden in Breda en Hoenderloo. De brandweermensen zijn verbonden aan de kazernes in Den Ham, Nijverdal en Dedemsvaart.

Het principe van de Handcrew is naar Amerikaans voorbeeld. De eenheid kan worden ingezet voor zowel daadwerkelijke bestrijding van natuurbrand als in de nablusfase. Het team is sinds 2013 operationeel. Wat tot nu toe ontbrak, waren de juiste Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s). De kleding is in samenwerking met Ten Cate uit Nijverdal en PWG Bedrijfskleding ontwikkeld. Het is voor het eerst dat deze kleding in Nederland wordt gebruikt en uitgeleverd. Naast de beschermende kleding zijn er ook helmen, nekflappen en brillen aangeschaft.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button