Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Nieuwe Kidsbeweegroute in bos tussen Oude Mars en Zandhove

Zwolle – Er komt een nieuwe Kidsbeweegroute in het Marsbos aan het randje van Zwolle Zuid. Dit prachtige stukje landgoed wordt eind van dit jaar voorzien een route met paaltjes. Bij elk paaltje is informatie te lezen over de dieren die er in het bos leven. Daarnaast kan bij iedere paal een leuke beweegopdracht worden gedaan.

De ontwerpen voor de plaatjes op de palen én de ideeën voor leuke beweegopdrachten werden afgelopen maandag bedacht. Dat gebeurde in het Woonzorgcentrum De Oude Mars. Leerlingen van de nabijgelegen OBS De Marshof gingen er samen met bewoners van de De Oude Mars mee aan de slag.

De route zal straks lopen van woonzorgboerderij De Oude Mars naar woonzorgcentrum Zandhove, door het Marsbos. Bij de basisschool en bij Zandhove zal een wegwijzer komen te staan waar de route start. De beweegroute kent een spelelement en is ontwikkeld door Kidsbeweegroute. Speciale dobbelstenen hiervoor zullen op De Marshof, De Oude Mars en Zandhove te verkrijgen zijn. Maar natuurlijk kan het ook gespeeld worden met een eigen meegebrachte dobbelsteen.

Toch zien de mensen van De Oude Mars en Zandhove graag dat mensen de dobbelstenen bij hun ophalen omdat de bewoners alleen al van de levendigheid van de kinderen en volwassenen kunnen genieten die voorbij komen.

Het ontwerp en de realisatie van de beweegroute wordt gefaciliteerd door Zorgspectrum Het Zand, Kidsbeweegroute en de gemeente Zwolle. Naar verwachting zal de route begin januari er liggen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button