Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Mooie resultaten op het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstanden

Zwolle – Fay Boxum heeft op het Nederlands Junioren Kampioenschap lange afstanden de titel veroverd op de 800 meter vrije slag. De talentvolle jonge zwemster van SWOL 1894 kwam uit in de leeftijdscategorie junioren 1 / 2 en wist met 9.49,50 minuten de nummer twee van het klassement ver achter zich te houden. Zij klopte haar tegenstandster uiteindelijk met ruim14 seconden. Boxum stond er met haar inschrijftijd al goed voor maar wist de hoge verwachtingen vandaag meer dan waar te maken.

Ook teamgenoot Diede Veld en broer Storm verschenen aan de start bij het NJK. Diede Veld kwam uit in dezelfde leeftijdscategorie en wist een prachtige race op de 1500 meter vrije slag neer te zetten. Hij verpulverde zijn nog onlangs gezwommen persoonlijk record met maar liefst 13 seconden. Helaas was zijn snelle eindtijd 18.06,23 net niet genoeg voor het erepodium. Veld noteerde uiteindelijk een mooie vierde plaats.

Storm Boxum kwam op zijn 1500 meter vrije slag uit in de categorie junioren 3 / 4. Hij wist een mooie stabiele race neer te zetten en eindigde in een keurige tijd: 17.52,03. Het leverde hem een prima 9e plaats in het eindklassement op.

De Nederlandse Junioren Kampioenschappen lange afstanden werden zaterdag 4 december 2021 gehouden in het Hofbad in Den Haag. De beste 16 junioren per leeftijdscategorie mochten starten.