BouwEconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe Hornbach mast prijkt 40 meter boven Zwolle uit

De zesde attentiemast van Zwolle

Zwolle – De zesde attentiemast van Zwolle langs de A28 staat. Zaterdagmiddag prijkte het merk Hornbach 40 meter boven de Blaloweg uit. Het is daarmee de zesde attentiemast van Zwolle. De andere masten zijn van  McDonalds, Scania, IJsselhallen, Ikea en Hessenpoort. Daarnaast staat er nog een mast in optie voor de Foodcourt die straks bij Zwolle Noord verrijst.

Hornbach Zwolle

Verlicht

De attentiemast heeft een hoogte van 40 m  en bestaat uit een ranke paal met daarop aan de zijden een
rechthoekig paneel met de naam van het bedrijf. 
 De panelen zelf zijn 21 meter breed en 4 meter hoog.  s’Avonds wordt de mast verlicht. Maar tussen 11 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends gaat de verlichting uit.

Bezoekers trekken vanaf A28

De attentiemast van de Hornbach staat op eigen terrein.  De mast moet passanten op de A28 attenderen op de bouwmarkt aan de Blaloweg. Een andere reden voor het plaatsen van attentiemasten is de verkeersdoorstroming. De mast moet er voor zorgen dat de bezoekers van grotere publiektrekkende bedrijven, zoals een Hornbach,  in de omgeving van de A28 de juiste afslag nemen, zodat onnodige verkeersbewegingen worden voorkomen.

Hornbach Zwolle

Voorwaarden attentiemasten

Bij het plaatsen van attentiemasten langs de A28 moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet de onderlinge afstand tussen twee masten 5 x de masthoogte van beide masten bedragen (bestaande en nieuw te plaatsen). Dit betekent dat: een afstand van 400 m dient te worden aan gehouden (5 maal de hoogte van Hornbach (40) plus die van de IJsselhallen (ook 40 meter)). De afstand tussen de bestaande mast bij IJsselhallen en de mast van Hornbach bedraagt ruim 500 m (hemelsbreed). De afstand tussen de bestaande mast van Scania en de mast van Hornbach bedraagt ruim 1300 m. 

Hornbach Zwolle gaat in het voorjaar van 2018 open.

Gerelateerde artikelen

Back to top button