Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe havenmeestervoorziening Rodetorenplein in gebruik genomen

De nieuwe havenmeestervoorziening op het Rodetorenplein is medio oktober opgeleverd en in gebruik genomen door de haven- en marktmeester. De bouw is volgens planning verlopen en binnen budget uitgevoerd. De opening voor het publiek vindt plaats bij de start van het nieuwe vaarseizoen in april 2016.

Het gebouw biedt plaats aan douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk. Ook is er een gezinsdouche die eveneens door mindervalide varende gasten gebruikt kan worden.

Haven- en marktmeester houden er kantoor tijdens het vaarseizoen en op marktdagen.

Duurzaam en onderhoudsvriendelijk

Architectenbureau Sacon uit Zwolle en Prins Bouw uit ’t Harde hebben de havenmeestervoorziening ontworpen en gebouwd. Het is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk gebouw worden. De installaties die vroeger op het Rodetorenplein stonden, zijn in het gebouw geïntegreerd. Er wordt nog een vuilwaterstation geplaatst voor gebruikers van de passantenhaven.

Ontwikkelingsprogramma Binnenstad

De realisatie van de havenmeestervoorziening is een actie die voortvloeit uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Het programma geeft een visie op de toekomstige ontwikkeling van de binnenstad, en geeft aan hoe de gewenste ontwikkeling bereikt kan worden. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Zie ook: www.zwolle.nl/binnenstadsprogramma

De havenmeestervoorziening is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button