EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe grote laadhub voor E-Trucks komt op Hessenpoort in Zwolle

Op knooppunt Noordzee-Baltische corridor

Zwolle – Milence, een samenwerking tussen Daimler Truck, TRATON GROUP en Volvo Group, opent een tweede laadhub in Nederland. Deze nieuwe laadplek komt op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle en gaat naar verwachting in december 2024 open. Hier kunnen alle elektrische vrachtwagens, ongeacht het merk, eenvoudig en betrouwbaar opladen.

Een groene route langs de Noordzee-Baltische corridor

Bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle is een belangrijk logistiek centrum met veel logistieke dienstverleners, distributiecentra en fabrieken. Waaronder DHL, Kuehne & Nagel, GLS, FEDEX, DHL, Wehkamp, Picnic. PreZero en Euroma. Duurzaamheid en groene technologieën zijn hier belangrijk, wat goed past bij de visie van Milence voor een fossielvrije toekomst, aldus het samenwerkingsverband.

De nieuwe laadhub ligt strategisch langs de A28 en dichtbij de A50. Een belangrijk knooppunt op de verbinding Noordzee-Baltische corridor. Met het nieuwe laadstation op deze route is er een tussenstop tussen de grote havens Rotterdam en Hamburg.

De hub krijgt ook voorzieningen zoals toiletten, een chauffeurslounge en automaten met drinken en snacks. Voor extra veiligheid en gemak wordt de hub omheind, verlicht en uitgerust met camerabewaking. Milence

 

Eenvoudig opladen en extra service voor de chauffeurs

De laadhub in Zwolle wordt in twee fasen gebouwd. De bouw begint in september en de eerste fase is naar verwachting klaar in december 2024.

Eerste fase: Er komen vier CCS-laders, die acht laadplekken van stroom voorzien. Milence wil snel overschakelen naar MCS-technologie, met één MCS-lader voor twee laadplekken zodra deze beschikbaar is.

De hub krijgt ook voorzieningen zoals toiletten, een chauffeurslounge en automaten met drinken en snacks. Voor extra veiligheid en gemak wordt de hub omheind, verlicht en uitgerust met camerabewaking.

Tweede fase: De hub wordt uitgebreid met extra MCS-laders en tot zestien laadplekken. Er komen ook extra toiletten en verkoopautomaten bij.

Imnpressie Milence eigen

Sneller meer elektrische vrachtwagens in Europa

Anja van Niersen, CEO van Milence, is enthousiast over de mogelijkheden die de tweede hub in Nederland biedt: “Dit is weer een belangrijke stap in onze missie om een groot laadnetwerk in heel Europa te bouwen. Met de bestaande laadhub in Venlo en de nieuwe hub in de haven van Antwerpen-Brugge, zal de uitbreiding in de Benelux-regio logistieke bedrijven en vervoerders goed ondersteunen. Hierdoor kunnen ze meer elektrische routes rijden en hun duurzaamheidsdoelen bereiken.”

Kaart: Bedrijventerrein Hessenpoort

Waar de Hub exact komt is nog niet bekend

DHL op de Hessenpoort RTV Focus – Matthijs van Os

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren