Voorpagina

Nieuwe glossy boordevol informatie en inspiratie over (voor)lezen

Maandag 21 september a.s. verschijnt een compleet nieuwe editie van de glossy BIEB. De voorgaande edities waren zo’n succes dat nog veel meer leuke, nuttige en verrassende informatie over lezen, voorlezen en mediaopvoeding is verzameld. Met de inhoud van de mini-glossy neemt Stadkamer ouders mee in de wereld van het (voor)lezen met tips en trucs en natuurlijk de leukste boeken – zowel op papier als digitaal. Haal de glossy zo lang de voorraad strekt, gratis op bij Stadkamer of bekijk hem online op www.goudenleestips.nl.

Telkens weer toont onderzoek aan dat (voor)lezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen en dat het een directe positieve invloed heeft op hun schoolprestaties. Toch blijken ouders en verzorgers hiervan soms niet goed op de hoogte. Met de mini-glossy hoopt Stadkamer hierin verandering te brengen.

In deze vierde uitgave onder meer een interview met superschrijvers Iris Boter en Jozua Douglas. Plus de beste, leukste, mooiste, spannendste en grappigste kinderboeken. Vier experts vertellen over hun uitleenfavorieten. Tieners en pubers lijken het lezen wel verleerd te zijn. Hoe je ze weer aan het lezen krijgt, zie je in BIEB. Met informatie over de populaire leeswedstrijd De Weddenschap waarbij Vmbo en Mbo-leerlingen gecoacht worden door bekende Nederlanders. Verder een expert aan het woord over meertalig opvoeden en natuurlijk geeft Stadkamer veel tips, onder meer over ‘apps voor ukkies’ en over het vinden van een geschikt jeugdboek. En, zit je puber vaak op de tablet? BIEB geeft ook tips op het gebied van mediaopvoeding.

De glossy BIEB is een initiatief van het Gelders Bibliotheek Netwerk en het Netwerk van Overijsselse Bibliotheken en is mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland en de provincie Overijssel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button