FilmKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Nieuwe Fraterhuis Talks over wetenschap in film door Sabine Winters

Zwolle – Woensdagavond 3 juli staat de Fraterhuis Talks in het teken van wetenschap in film. Wetenschapsfilosoof Sabine Winters onderzoekt in deze Talk de relatie tussen wetenschap en verbeelding aan de hand van diverse filmfragmenten.

Wetenschap in film, valkuil of inspiratie

Verbeelding en wetenschap — versterken ze of beperken ze elkaar? En hoe maakt film dat spanningsveld invoelbaar? Tijdens deze lezing onderzoekt freelance wetenschapsfilosoof Sabine Winters de relatie tussen wetenschap en verbeelding aan de hand van filmfragmenten, van Fantastic Voyage (1966) tot After Yang (2021).

Sabine Winters is freelance wetenschapsfilosoof. Ze combineert haar werk als programmeur Kunst en Technologie bij Theater de Lindenberg met het geven van lessen, waaronder aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Daarnaast geeft ze lezingen over film en filosofie en is ze betrokken bij het creëren van interdisciplinaire onderzoeksprogramma’s.

Fraterhuis Talks

Filmtheater Fraterhuis presenteert de Fraterhuis Talks. Korte lezingen over maatschappelijke thema’s in de cinema en beeldcultuur door wisselende gastsprekers. De Fraterhuis Talks zijn iedere eerste woensdagavond van de maand van 20:15 tot 21:15 uur in het Fraterhuis. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om na te borrelen en praten. De entree van 7,50 euro is inclusief een kaartje voor een filmvoorstelling naar keuze in het Fraterhuis.

Beeldbepalend

Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren