BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Start bouw eerste appartementencomplex Weezenlanden-Noord

Zwolle – Woensdagmiddag is de bouw van het eerste appartementencomplex van Weezenlanden-Noord van start gegaan. De oude bewoners van de inmiddels gesloopte flat metselden symbolisch de eerste steen.  Daarna volgden wethouder Gerdien Rots en Sjoerd Quint, bestuurder Openbaar belang.

Op deze plek, op de hoek van de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat,  komt het eerste nieuwe appartementengebouw van de buurt. Het zal bestaan uit 63 sociale huurwoningen. De komende jaren worden de andere gebouwen gefaseerd gesloopt en komt de nieuwbouw tot stand.

Weezenlanden-Noord website

500 nieuwe woningen

Vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw hebben er altijd zes flats gestaan met 180 appartementen, verhuurd door woningcorporatie Openbaar Belang. Hiervoor in de plaats ontwikkelt Ontwikkelcombinatie Nijhuis Explorius de komende jaren ongeveer 500 woningen, verdeeld over 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. De woningen zijn bestemd voor uiteenlopende doelgroepen. Jong en oud, alleenstaand en gezinnen, kleine en grote portemonnee.

Uitbreiding in stedelijk gebied

Stedelijk wonen tegen de historische binnenstad van Zwolle, met de voeten in het groen. Dat is wat past bij de nieuwbouw van Weezenlanden-Noord. In dit parkachtige gebied, tussen het Provinciehuis, de Rechtbank en het Thomas á Kempis, worden de komende jaren naast de ongeveer 500 woningen, ook twee parkeergarages en ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen gerealiseerd. Om het tot een levendig gebied te maken.

De verwachting is dat het gehele gebied rond 2029 opgeleverd wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button