Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Nieuwe burgemeester Peter Snijders wordt 16 september geïnstalleerd

Zwolle – Peter Snijders wordt de nieuwe burgemeester van Zwolle. De 53-jarige burgemeester van Hardenberg werd op vrijdag 31 augustus door de ministerraad voorgedragen voor benoeming in Zwolle Op maandag 16 september wordt de nieuwe burgemeester geïnstalleerd tijdens de gemeenteraadsvergadering in het Zwolse stadhuis. Met de benoeming volgt hij burgemeester Henk Jan Meijer op. Meijer nam op 31 augustus afscheid na 19 jaar burgemeester te zijn geweest van Zwolle.

Over Peter Snijders

De nieuwe burgemeester Peter Snijders (53 jaar) is lid van de VVD. Hij studeerde bestuurskunde aan de Hanzehogeschool Groningen en bedrijfskunde aan de RUG (Rijksuniversiteit Groningen). Hij startte zijn carrière als beleidsmedewerker bij het rijk en de provincie. In 2001 werd hij kabinetschef van de Overijsselse Commissaris van de Koningin. Na een wethouderschap in Coevorden werd hij in 2007 burgemeester van de gemeente De Wolden. Een gemeente op de grens van Drenthe en Overijssel. Sinds 1 oktober 2011 is Snijders burgemeester van Hardenberg.

Verhuizen

Snijders woont op dit moment nog in de gemeente Hardenberg samen met vrouw en twee kinderen. Omdat een burgemeester altijd in de plaats moet wonen waarvoor hij burgemeester is, wordt de gemeenteraad eenmalig ontheffing verlenen van het woonplaatsvereiste. De nieuwe burgemeester krijgt een jaar de tijd om een nieuwe woning te zoeken en te verhuizen naar Zwolle.

Receptie na installatie

De installatievergadering is op maandagavond 16 september van 19.30 tot 21.00 uur. Aansluitend vindt er een receptie in de hal van het Stadhuis plaats.

Gerelateerde artikelen

Back to top button