Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

[UPDATE VIDEO] Nieuwe beweegtuin voor bewoners en buurtbewoners woonzorgcentrum Nieuwe Haven

Nederland in Beweging Duco Bouwens

Handen omhoog en klap! Klap! klap! Duco Bouwens van Nederland in Beweging wist in korte tijd de bewoners en omwonenden van woonzorgcentrum Nieuwe Haven in beweging te krijgen voor de opening van de beweegtuin. Deze werd donderdag 6 november officieel geopend door Jan Slagter van Omroep Max en meneer Van Lier van Nieuwe Haven. Bewoner meneer van Lier hield een enthousiaste toespraak en hoopt dat jong en oud willen komen om zoals hij zei “hun stijve spieren slap te maken.”

De afstuderende zorgmedewerkers van de opleiding VIG/MMZ Greetje Meilema,  Anita Spanninga, Artine ten Brink, Marloes de Krijger, en Nathan Kayiem waren geëmotioneerd bij de opening. Na al het harde werken, volgde eindelijk de ontlading. Zij namen het initiatief voor de beweegtuin als opdracht voor hun afstuderen. Met financiering van de aan omroep MAX gelieerde Stichting Max Maakt Mogelijk kon de beweegtuin gerealiseerd worden. Deze tuin is toegankelijk voor de hele wijk van jong tot oud.

Jan Keizer en Anny Schilder

De opening van de beweegtuin was een feest voor de bewoners en omwonenden. Duco Bouwens wist iedereen in beweging te krijgen. Jan Slagter testte de toestellen samen met de bewoners en Jan Keizer en Anny Schilder sloten af met een spetterend optreden.

Fotoverslag

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button