Koningsdag 2016Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwe beveiligingscamera’s in binnenstad voor Koningsdag

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat de bestaande beveiligingscamera’s in de binnenstad vernieuwen. De vernieuwing moet voor Koningsdag zijn afgerond. Het gaat om 18 camera’s die worden gebruikt voor toezicht en veiligheid door gemeente en politie. Deze camera’s hangen er sinds 2009 en zijn inmiddels afgeschreven.

Vorig jaar is al budget gereserveerd voor vervanging omdat het einde van de technische levensduur in zicht kwam. In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom Koningsdag is nu besloten om alle camera’s in één keer voor 27 april te vervangen.

Belangrijk onderdeel voor de veiligheidsmaatregelen voor Koningsdag is de eis vanuit de politie van extra camera’s en vooral goede kwaliteit van de camera’s. Dat betekent dat een groot aantal van de bestaande camera’s vervangen moet worden. Hierbij is de keuze om dit eenmalig voor Koningsdag te doen of te kiezen voor een structurele oplossing. De gemeente Zwolle heeft besloten tot een structurele vervanging zodat voor een langere termijn beschikt kan worden over goede kwaliteit camera’s, een betere kwaliteit van de beelden en stabiele verbindingen.

Kosten van de hele operatie bedragen bijna anderhalve ton. Dit is dan wel inclusief een stabiele en snelle glasvezelverbinding waarmee het Stadhuis een betere verbinding krijgt met het Provinciehuis waar de server staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button