KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Nieuwe aanpak Zwolse oud-paperregeling verenigingen

Zwolle – De afgelopen tien jaar is de wereld van het oud papier sterk veranderd en is ook de inzet van vrijwilligers sterk veranderd. Daarom is al in het Gemeentelijke Grondstoffenplan van 2017-2020 een wijziging (of afbouw) van de oud papierregeling aangekondigd.

Verenigingen kunnen geen geld meer krijgen door oud papier op te halen zoals nu nog gaande is. Er komt een nieuwe regeling en dat is de Activiteitenregeling. De bedoeling is dat verenigingen plannen indienen met betrekking tot afval, grondstoffen en reiniging. Daarmee kunnen zij dan geld verdienen tot een zeker budget. Dit budget kan niet worden overschreden. De wethouder wilde dit systeem invoeren vanaf 1 juli 2021, maar vanwege de corona-maatregelen is dit verplaatst naar 1 januari 2022. Dit is ook omdat het eenvoudiger is om te rekenen met een boekjaar in plaats van een schooljaar.

De uiterste datum voor het indienen van de plannen door de verenigingen is verplaatst van 1 mei 2021 naar 1 oktober 2021. Dit is gecommuniceerd naar alle deelnemende verenigingen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button