BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwbouw WRZV nog niet van start door stikstofcrisis

Zwolle – Er komt weer een beetje schot in de uitvoer van bouwprojecten. Sinds kort worden er door de gemeente Zwolle weer vergunningen afgegeven voor kleine projecten, zoals de bouw van dakkappellen. Sinds de zomer lag dit stil door de stikstofcrisis. Dit geldt nog niet voor de grotere bouwprojecten. Deze hebben nog steeds last van de nieuwe rekenmodellen.

In Zwolle gaat dit bijvoorbeeld over de nieuwbouw van de WRZV hallen. Ook de bouw van 11 woon-werkplekken aan de Scholtensteeg kan nog geen doorgang vinden. De gemeente heeft een speciaal stikstofteam gevormd dat zich bezig houdt met alle aanvragen die te maken hebben met de stikstofproblemen. Dit team zoekt een oplossing waardoor de bouw van de WRZV hallen van slag kan gaan.

Toekomstige projecten

Voor een aantal grote toekomstige projecten is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn. De landelijke overheid moet met duidelijkere plannen komen rondom nieuwe regels. De minister beloofde deze maatregelen voor 1 december duidelijk te hebben. Dan zullen berekeningen kunnen worden gemaakt voor de plannen aan de Zwartewaterallee en de Zwartewaterzone. Ook voor 1750 woningen in Tippe en Weezenlanden Noord zal de nieuwe wetgeving in december duidelijk maken of de plannen doorgang kunnen vinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button