EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuwbouw Kindcentrum Het Saffier in zicht

Zwolle – Basisschool het Saffier in Stadshagen is al lange tijd gevestigd in een noodgebouw bij het winkelcentrum in Stadshagen. Hier gaat binnenkort verandering in komen. De school krijgt een nieuwe plek in de toekomstige buurt De Tippe in Stadshagen. Het college heeft het benodigde extra geld op tafel gelegd. Het woord is nu aan de gemeenteraad of het ook daadwerkelijk doorgaat.

Ruim zeven jaar geleden is er naast winkelcentrum Stadshagen een tijdelijke school gebouwd.
De op elkaar gestapelde units bieden huisvesting aan basisschool Het Saffier en Doomijn kinderopvang.  De noodgebouwlocatie is voor de school en voor de gemeente geen ideale situatie. De school wil namelijk een mooi nieuw gebouw, en de gemeente wil de huidige locatie van het Saffier gebruiken voor de uitbreidingen van winkelcentrum Stadshagen.  Een van de redenen waarom het Saffier moet verkassen. De gemeente is samen met onderwijsstichting Florion op zoek gegaan naar een nieuwe locatie.

Markante entree

Die nieuwe plek is nu gevonden op de Tippe. Daar moet een markante schoolgebouw komen te staan dat de entree vormt van de toekomstige wijk. In het nieuwe onderwijsgebouw komt een kindcentrum waar kinderen van 0 tot 12 jaar terecht kunnen. Het gaat dan om een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en basisonderwijs. Het nieuwe Saffier wordt een energieneutraal gebouw. De totale kosten voor de bouw bedragen 4,39 miljoen, waarvan 3,35 miljoen voor het gebouw zelf en 5 ton voor verduurzaming. Dat laatste bedrag wordt gedeeld door de gemeente en onderwijsorganisatie Florian. Voor de kinderopvang is ook 5 ton uitgetrokken en 70 duizend euro voor verduurzaming.

De bouw

Naar verwachting kan het Saffier uiterlijk per 1 januari 2021 het nieuwe schoolgebouw betrekken. De startdatum voor de bouw is  nog niet bekend, maar enige vaart is wel geboden. Want de uitbreiding van het nieuwe winkelcentrum moet in 2021 klaar zijn.

De gemeenteraad moet nog besluiten over de plannen van het college en het Saffier.


Gerelateerde artikelen

Back to top button