AssendorpNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Nieuwbouw en renovatie Assendorper basisscholen Het Atelier en Mozaïek

Zwolle – Het Atelier en Het Mozaïek zijn twee basisscholen in Assendorp. Omdat de gebouwen van deze scholen al heel oud zijn, is het tijd voor vernieuwing. Daarom is besloten dat Het Mozaïk grondig gerenoveerd gaat worden. Dit in tegenstelling tot Het Atelier. Dit gebouw gaat volledig tegen de vlakte waarna er een nieuw schoolgebouw neergezet wordt.

Schoolgebouwen gaan zo’n 40 jaar mee en deze scholen zijn al ouder. De gebouwen van Het Mozaïk en Het Atelier voldoen daarom ook niet meer aan de eisen van deze tijd. In eerdere plannen werd een gezamenlijk nieuw gebouw voor beide scholen voorzien. Maar al enkele jaren geleden kwamen er bezwaren van vooral ouders van beide scholen. Zij zagen de oversteek van de Hortensiastraat niet zitten en ook zouden bij het samengaan in één gebouw van de katholieke Atelier en de christelijke Mozaïek de verschillende karakters in het gedrang komen. Daarnaast keken zij op tegen de drukte en de omvang van nieuwbouw. Daarop trok de stichting Catent, het bevoegd orgaan van het Atelier, zich terug uit de pogingen om één gebouw te maken. De Vivente-groep (het Mozaïek), Catent en de gemeente moesten daardoor nieuwe plannen ontwikkelen, die nu openbaar zijn gemaakt.

Mozaïek

Omdat Het Mozaïek een gemeentelijk monument is spaart men dit gebouw. Voor de renovatie neemt de gemeente een adviseur monumentenzorg in de arm. Naast de renovatie van het bestaande gebouw komt er ook een kleine uitbreiding om de groeiende stroom leerlingen plaats te bieden. De dependance van de school  ‘Mozadance’ wordt gesloten, maar kan straks wel gebruikt worden door andere scholen die willen verbouwen of renoveren.

Het Atelier

In de nieuwbouw van Het Atelier is strak voor het zelfde aantal leerlingen plek als als nu het geval is. Wel wordt onderzocht of er een gymzaal bijgebouwd kan worden aan het nieuwe schoolgebouw.

Gerelateerde artikelen

Back to top button