EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Nieuw Starterscentrum Regio Zwolle

Eerste programma start in januari

Zwolle -Een onderneming starten lijkt heel simpel: “Even langs bij de KVK, een BTW-nummer aanschaffen en aan de slag.” Toch lopen juist startende ondernemers en mensen met plannen om te starten heel vaak tegen dezelfde problemen aan: Hoe bereik ik mijn klanten?, Waar vind ik de juiste netwerken? Wat moet ik allemaal aanleveren bij de belastingdienst?, etc. etc. Om juist die vragen te beantwoorden kent Zwolle nu een Starterscentrum.

verslag: Martin van der Hooft / foto’s: ©Peter Denekamp

Het centrum is een initiatief van John de Vlieger. Als innovatie-adviseur bij Kennispoort Regio Zwolle zag hij dat veel startende ondernemers met vragen zitten. Vroeger stapte je daar mee naar de Kamer van Koophandel maar die trekt zich steeds verder terug uit de zogenaamde baliefuncties. “Voor het waarom de KvK zich steeds verder terugtrekt moet je daar zijn,”aldus de Vlieger, “Maar we zagen dat de behoefte aan een starterscentrum wel degelijk aanwezig is. En zijn in dat gat gesprongen.” Het centrum werd geopend met een toast door Jeroen van Doornik, naast nachtburgemeester ook zelfstandig ondernemer.

Netwerken is -zeker voor startende ondernemers – erg belangrijk. Zo weet ook Esmée Pater (rechts), zij wordt één van de coaches die de starters gaat helpen met een workshop.

Tal van activiteiten.

Het nieuwe centrum biedt een breed scala aan hulpmiddelen voor de startende ondernemers. Maar ook als je er aan denkt om een bedrijf te starten kun je terecht bij Brainz op het Lübeckplein. In januari wordt begonnen met de eerste startersbijeenkomsten. Daarnaast worden netwerkbijeenkomsten georganiseerd, adviesgesprekken aangeboden, klankbordgroepen opgezet, etc.
“Ik kende het concept al vanuit Limburg. Ook in andere steden zijn wel vergelijkbare centra. Maar hier in de omgeving ontbrak nog zoiets,” aldus de Vlieger. Hij krijgt hulp van diverse partners zoals Kubus en de Rabobank. Maar ook andere ondernemers helpen de starters op weg. Zo geeft Esmée Pater van Jobsome workshops over het gebruik van social media en het opzetten van een bedrijfsstrategie.

De startersgroepen bestaan steeds uit een paar ondernemers tegelijk. “Klein genoeg om persoonlijke aandacht te geven aan de deelnemers. Maar ook groot genoeg om al een eerste netwerkje te vormen.”

Kijk hier verder voor alle informatie over het Starterscentrum regio Zwolle en haar activiteiten.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button